Julierescue

julierescue.com

JULIE LOCHBRUNNER

Julie föddes i Frankrike på 1940-talet och har ända sedan sin barndom drömt om att hjälpa de djur som andra stjälper. Efter en karriär som jurist pensionerade hon sig och satte drömmen till verklighet. Den 20 januari 2000 bildade hon som ordförande föreningen Animales De Andalucia i Almunecar. Under dessa fyra år har hon hjälp över 6 200 hundar till nya hem runt om i Europa.

Hon har ett vackert hus på ett utav bergen utanför Almunecar och vid första anblicken kan man inte tro att det hyser nästan hundra hundar. Trädgården är skymd utav höga träd, buskar, murar och staket. Innanför leker hundarna bland citronträd.

I villan har hon till sin hjälp städerskan Maria Theresa som kommer tre gånger i veckan och skrurar. Övriga dagar hjälper Paco henne med städningen, tvättningen, matlagning och med hundarna. Utöver detta tunga arbete blir det många turer till de olika veterinärerna som hon samarbetar med; Rafael i Nerja och Pedro i Torre de Marre. Hundmat köper hon nästan varje dag. Två 20-kilossäckar går åt varje dag och förutom det så får alla hundarna ris kokat med kyckling och grönsaker. Vissa hundar äter burkmat och andra äter biffar. Dom blir verkligen bortskämda när det kommer till matransonerna.

Den första lördagen varje månad dukar hon upp för loppmarknad på torget i Almunecar. Utan de pengar som hon får in där skulle hon aldrig klara den redan så strama ekonomin. Hon försöker också hinna med att ordna middagar för att samla in pengar så ofta hon hinner. Vanligen håller hon cirka fem middagar om året.

Julie har nu fått den så efterlängtade marken som kommunen har lovat henne. Den nya anläggningen Cantalobo kommer underlätta otroligt mycket för Julie eftersom hon kommer ha möjlighet att välkomna volontärer. Hon hoppas även att det kan byggas ett operationsrum så att hon inte behöver åka till veterinärerna så ofta som hon gör nu.

Vi hoppas att Julie kommer orka ett tag till, hon har gjort mycket gott för hundarna och fortsätter sitt otroliga arbete varje dag. Hon försöker påverka djurskyddslagarna i Andalusien och hoppas att människorna i landet en dag ska börja respektera djuren med kärlek och ömhet som dom behöver.